Wij bieden je interessante stagemogelijkheden binnen een modern georganiseerde consultancy-organisatie, die groothandels helpt met het maken van de digitale veranderingsslag door hun strategie succesvol te verbinden met IT-technologie. Een kennis gedreven omgeving waar we oog hebben voor de ontwikkeling van collega’s en voldoende tijd nemen om elkaar te coachen en te ondersteunen.

We zijn aan de ene kant een ervaren team en aan de andere kant een nog jonge onderneming met een ondernemende cultuur. Gelijk aan deze visie zijn we een platte, moderne organisatie waarin professionals verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Het biedt alle kans om initiatief te nemen en jezelf binnen een stageperiode verder te ontwikkelen en daarbij onze organisatie ook weer verder te helpen. 

Daarnaast kun je leren van collega’s die allen de nodige kennis en ervaring hebben opgedaan op gebieden zoals strategie, proces- en bedrijfsvoering, datamanagement, -integratie en -analyse.

Kortom een omgeving waarin je wordt uitgedaagd en je jezelf kunt uitdagen.

Welke stagemogelijkheden en onderzoeksopdrachten bieden we

Bij Wholesale Consulting bieden we de stagiair een vaste begeleider en werken we aan de gezamenlijke en individuele (ontwikkel)doelstellingen. We maken daarom ook tijd en ruimte vrij om dit in de praktijk te realiseren en te koppelen aan interessante onderzoeksthema’s. Dit kan een afstudeer- of onderzoeksstage zijn als ook een meer praktijkgerichte meeloopstage.

De vraagstukken en praktijkwerkzaamheden begeven zich veelal op het snijvlak van IT-toepassingen en bedrijfsprocessen. Te denken valt aan onderzoeksthema’s en praktijkstages op het gebied van:

 • Data-analyse en business intelligence en de propositie die we hiervoor hebben ontwikkeld;
 • Master data management binnen groothandels en leveringsketens;
 • Digitale economie en de ontwikkelingen binnen de groothandelsmarkt op dit gebied;
 • Veranderingsmanagement en samenhang creëren tussen technologie, processen en mensen; 
 • Het toekomstige IT-landschap en de rol en samenhang van ERP en andere kernapplicaties binnen de groothandelssector;
 • Maar ook meer IT-gerichte stages met engineering- en verbeteropdrachten voor data-integratie processen en de propositie die we hiervoor hebben ontwikkeld.

De stage gaat uit van 40 uur per week voor een aaneengesloten periode. Uiteraard houden we rekening en stemmen we dit af met de eisen en voorwaarden vanuit de opleiding.

De stagevergoeding en reiskosten zijn marktconform en bepalen we op basis van het aantal uren en de duur van de stage.

Wie is Wholesale Consulting

Wholesale Consulting is gespecialiseerd om groothandels te helpen in hun transformatie naar een digitale groothandel. We zorgen dat groothandelsorganisaties de waarde uit technologie weten te maximaliseren door deze te verbinden met hun strategie en begeleiden de eventuele proces- en organisatorische veranderingen die hieruit voortvloeien.

Wholesale Consulting biedt hiervoor hoogwaardig advies- en consultancy dienstverlening en daarnaast leveren wij ook software-oplossingen voor datamanagement, -integratie en analyse. Daarnaast hebben we een groot netwerk van technologieleveranciers en groothandels die we graag in verbinding met elkaar brengen om ervaringen en kennis te delen.

Wij bundelen dit alles onder het motto: ‘verbind strategie met technologie’. 

We helpen nu ongeveer 40 groothandels met hun vraagstukken en deze klantengroep is sterk groeiend. In dit speelveld werken we samen met een brede groep partners en collega-technologiebedrijven. Denk aan Qlik Sense business intelligence met partner Rond Consulting, resellerschap van Dovetail integratietechnologie en Beeyond Master Data Management en samenwerking met Unit4 ERP-technologie voor groothandels.

Daarnaast biedt het ecosysteem intensieve samenwerking met andere resellerpartners van Unit4 zoals Consolit en collega-technologie leveranciers zoals Transsmart verzendsoftware, CloudSuite e-commerce, Van Boxtel WMS.

De samenwerking mondt soms zelfs uit tot het oprichten van een nieuwe onderneming, zoals we hebben gedaan met 4Green, een onafhankelijk dataplatform voor de tuinbranche.

Wat neem jij mee

Omdat je van jouw stage een leerzame, maar vooral ook een leuke periode wilt maken:

 • Ben je een persoon die initiatief neemt;
 • Nieuwsgierig en analytisch van aard;
 • Wil je blijven leren;
 • Ben je iemand die eerder past in een klein team dan een grote corporate organisatie;
 • En ben je assertief, wat betekent dat je een goede balans in je eigen en het belang van anderen hebt.

Contactgegevens

Geïnteresseerd? Neem contact op en geef ons de nodige achtergrondinformatie van je studie-cv en stagedoelstellingen.

Je kunt ons e-mailen naar onderstaand adres. Je mag ons uiteraard ook bellen als je in eerste instantie nog vragen hebt over de stagemogelijkheden en de match met jouw ontwikkeldoelstellingen.

Wholesale Consulting Group
Jeroen Philippi
Tolnasingel 10
2411 PV Bodegraven
T +31 85 0655343
M +31 6 50250429
E jeroen@wcgr.nl

Blijf verbonden

De omgeving van de groothandel is continu in beweging. Innovaties worden gedreven door digitalisering aan klantzijde en binnen de toeleveringsketen. De adoptie van nieuwe technologie speelt hierbij een belangrijke rol.
Was technologie altijd al belangrijk voor procesefficiency. Technologie is nu cruciaal voor (de communicatie van) onderscheidend vermogen en voor het ondersteunen van de transitie naar de digitale groothandel.

Blijf dus verbonden – Blijf op de hoogte – Abonneer op onze mailpost en blogs