Vanuit de Wholesale Consulting Group onderhouden we een sterke relatie met Kerridge Commercial Systems (voorheen Unit4 Wholesale). Aan de ene kant bestaat ons team uit collega's die de nodige jaren bij Kerridge (Unit4) en binnen de groothandelsmarkt hebben gewerkt. Aan de andere kant bedienen we in samenspraak de Kerridge-klanten met ons Digitale Groothandelsconcept.

Met onze Kerridge(Unit4)-achtergrond hebben we veel kennis en ervaring van de ERP-oplossing voor de groothandel in huis. We vertolken daarmee binnen het ecosysteem van klanten, technologie- en resellerpartners van de Wholesale oplossing de rol van kenniscentrum en ondersteunen de Kerridge-klanten met consultancy en advies op het ERP-domein.

Zie voor meer informatie over ERP voor de groothandel de Nederlandse Kerridge website.

Voor databeheertoepassingen zoals PIM (Product Informatie Management) en MDM (Master Data Management) hebben we gekozen voor Beeyond.

Beeyond is een uiterst flexibel systeem waarin je de vrijheid hebt je gewenste datamodel met attributen en relaties op te bouwen. De import- en exportmogelijkheden zijn volop aanwezig en met bulk-edit en workflows kunnen taken en bewerkingen efficient worden uitgevoerd.

Belangrijk voor de keuze voor Beeyond is dat naast een goede functionele dekking de oplossing qua investering en gebruikskosten zeer goed past bij de businesscase die een groothandel of een vergelijkbare organisatie kan maken. Lees bijvoorbeeld de businesscase over het PIM-systeem als centrale hub voor productdata naar het ERP.

Zie voor meer informatie ook de Beeyond website.

Voor het integreren van systemen, processen en data hebben we gekozen voor het Dovetail integratie Platform-as-a-Service (iPaaS). De integratietechnologie van Dovetail wordt vanuit IT-jargon ook wel een Enterprise Service Bus (ESB) genoemd. Het grote verschil met een ESB die op locatie wordt geimplementeerd, is dat Dovetail vanuit de cloud wordt geleverd en de services en resources worden gedeeld. 

We zijn reseller partner van Dovetail en met deze technologie bouwen we de standaard integratiecomponenten die we binnen het concept van De Digitale Groothandel inzetten bij onze klanten. Door innovaties te delen en focus te hebben op standaardisatie kunnen we daarmee de implementatietijd, complexiteit. investering en gebruikskosten bij integratieprojecten laag houden.

Zie voor meer informatie ook de Dovetail website.

Binnen het concept van De Digitale Groothandel hebben we de nodige integratiecomponenten ontwikkeld die PDF-documenten omzetten naar digitale informatie in de vorm van bijvoorbeeld een EDI- of XML-bestand. Het definiëren van scan lay-outs en het scannen van PDF-documenten zoals een pakbon, verkoop of inkooporderbevestiging doen we met de geavanceerde technologie van Docparser.

Een scanoplossing die volledig vanuit een cloudservice wordt aangeboden en die we met het Dovetail integratieplatform hebben verbonden om daarmee een volwaardige oplossing te bieden.

Zie voor meer informatie ook de DocParser website.

Wholesale Consulting Group werkt intensief samen met CloudSuite: leverancier van een succesvol modulair e-commerce platform. We leveren in samenspel met CloudSuite de kennis van de bedrijfsprocessen, het datamodel en de inrichting aan de ERP-zijde. Groothandels die kiezen voor het CloudSuite e-commerce platform bieden we een oplossing voor de data- en procesintegratie tussen het ERP en e-commerce. Daarnaast voeren we de regie over dit integratie-onderdeel om op dit vlak ook voor een succesvolle e-commerce implementatie te zorgen.

De samenwerking heeft o.a. geresulteerd in een standaard e-commerce integratiekit tussen de Wholesale oplossing (van Kerridge, voorheen Unit4) en CloudSuite. Deze uitgebreide koppeling en transportlaag met behulp van het Dovetail integratieplatform zorgt dat de integratie flexibel wordt opgezet, en mogelijk maatwerk aan de ERP-zijde en het dubbel bouwen van business logica in het e-commerce systeem, dat al uitgebreid aanwezig is in het ERP-systeem, wordt voorkomen.

Zie voor meer informatie ook de CloudSuite website.

We zijn een samenwerking gestart met ChannelEngine en hebben de eerste succesvolle integraties vanuit de Wholesale oplossing (van Kerridge, voorheen Unit4) en Beeyond PIM naar het ChannelEngine platform voor een aantal groothandelsklanten gerealiseerd.

With a single powerful integration, ChannelEngine.com connects your systems to international marketplaces and sales channels while optimizing sales, minimizing time, and maximizing profit and reach. It is purposely built for brands, distributors, and retailers.

We have built the leading e-commerce infrastructure that lets our clients use their store or back end system to sell to everyone around the world. By creating a seamless integration between businesses and marketplaces, we can empower companies to automate and maximize their sales potential internationally.

  • We help brands to gain control by selling directly on multiple online marketplaces. 
  • We help distributors to boost their revenues with better margins. 
  • We help retailers by selling more products wherever customers are searching for them.

ChannelEngine koppelt o.a. naar de volgende marktplaatsen: Bol.com, Amazon, Ebay, Google, Beslist, FonQ, V&D, Wehkamp, Blokker (en de lijst groeit verder...)

Zie voor meer informatie ook de ChannelEngine website.

Wholesale Consulting werkt samen in de e-commerce projecten van Propellor, waarbij wij de kennis van de bedrijfsprocessen, het datamodel en de inrichting aan de Unit4 ERP-zijde inbrengen, en daarnaast de regie voeren over de integratie tussen de Wholesale oplossing (van Kerridge, voorheen Unit4) en de e-commerce oplossing van Propellor.

Propellor is een top-notch commerce platform voor de digitalisering van je verkoopproces. Met krachtige webshops en gepersonaliseerde portals boost je jouw online omzet en realiseer je snel groei. De perfecte webshop, zelfsturende e-marketing campagnes en een krachtig CRM in één database vormen een samenhangende oplossing voor de digitale groothandel.

Zie voor meer informatie ook de Propellor website.

Samen met rond hebben we een data-analyse oplossing voor de groothandel ontwikkeld. Dit alles-in-één aanbod wordt geleverd vanuit de cloud, volledig uitgerust met een datamodel en dashboards voor het sturen van een moderne en digitale groothandel. Binnen deze samenwerking brengt rond uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van cloud, business intelligence en Qlik-technologie in. De Wholesale Consulting Group vult dit aan met kennis en ervaring van groothandelsprocessen en de vertaling naar stuurinformatie op domeinen zoals verkoop, inkoop, logistiek en financieel. Wholesale Analytics Cloud is daarmee een geavanceerde data-analyse oplossing die voor veel groothandels qua gebruikerskosten bereikbaar is, en door innovaties te delen een snelle start geeft om bedreven te worden in het werken met data binnen bedrijfsprocessen.

rond is de partner voor grote en middelgrote organisaties op het gebied van Business Intelligence en Enterprise Apps en succesvol partner van software vendors zoals Mendix en Qlik. Consulting, software, solutions, maintenance en inshoring staan centraal in het portfolio. Een innovatief, creatief en snelgroeiend bedrijf dat zich onderscheidt door kennis en kwaliteit. rond doet, binnen de context van een commerciële organisatie, het maximaal mogelijke voor de klanten, partners, collega’s en de maatschappij. Door zichzelf, de klanten en partners steeds uit te dagen maken ze het verschil en verleggen ze grenzen. Hierdoor profiteert niet alleen rond van het ecosysteem waar ze deel van uitmaakt, maar voegen ze ook duurzaam waarde toe. Dit doen ze o.a. met Stichting Bewust Rond en Stichting Rocky Fit Rwanda.

Zie voor meer informatie ook de rond website.

Bij de start van Wholesale Consulting hebben we tevens het initiatief genomen om ExpertPlace op te richten. Een online communityportaal voor groothandelaren met dezelfde technologische basis: de Wholesale oplossing van Kerridge, voorheen Unit4.

Dit portaal identificeert kansen voor gemeenschappelijke innovatie, reduceert de exploitatiekosten van de huidige technologieën, deelt best practices, brengt vraag en aanbod bij elkaar en creëert een business netwerk om slimmer te handelen. Ons doel is dat kennis en innovatie bereikbaar wordt voor iedereen en daarmee het gehele netwerk concurrerender en innovatiever wordt.

Kijk ook op ExpertPlace wie we met elkaar verbinden.

Blijf verbonden

De omgeving van de groothandel is continu in beweging. Innovaties worden gedreven door digitalisering aan klantzijde en binnen de toeleveringsketen. De adoptie van nieuwe technologie speelt hierbij een belangrijke rol.
Was technologie altijd al belangrijk voor procesefficiency. Technologie is nu cruciaal voor (de communicatie van) onderscheidend vermogen en voor het ondersteunen van de transitie naar de digitale groothandel.

Blijf dus verbonden – Blijf op de hoogte – Abonneer op onze mailpost en blogs