Robert van der Wardt

Robert van der Wardt

 

ERP-connectiviteit

Bij Unit4 heb ik ruim 25 jaar de functionele behoefte van groothandels en een groot scala aan verschillende bedrijfsprocessen vertaald naar ERP-software functionaliteiten. Door een groeiende automatiseringsbehoefte in aanvullende bedrijfsprocessen is de rol van ERP door de jaren heen veranderd en daarbij kan ERP niet op alle deelgebieden zo diep gaan als de gespecialiseerde niche-oplossingen. Wel is en blijft ERP een verbindende factor en moet het daarom vooral een open applicatie zijn.

Één versie van de waarheid

Ik heb aan vrijwel alle functionele deelgebieden en modules van Unit4 Wholesale gewerkt van maatwerkprojecten tot standaard ontwikkeling. In al die jaren werd connectiviteit en ketenintegratie steeds belangrijker. Daarmee heb ik ook aan de wieg gestaan van de eerste generatie (SOAP-)connectoren en de verdere ontwikkelingen van connectiviteit en webservices binnen Unit4 Wholesale. Met de oplossingen Unit4 Business World en Unit4 Multivers heb ik ook intensief gewerkt aan de ontwikkeling van API-technologie.

Ofschoon de positie van het ERP binnen het IT-landschap van groothandelsorganisaties is veranderd, blijft ERP een belangrijke bron en automatiseert de basis bedrijfsprocessen van een groothandel. Daarom is de connectiviteit vanuit het ERP zo belangrijk geworden. Binnen dit speelveld is het belangrijk dat je in het ontwerp van de integratie één versie van de waarheid blijft nastreven.

Een toepasselijke uitspraak die dit onderstreept is: 'A man with a watch knows what time it is, a man with two watches is never sure'.

Projecten en resultaten vanuit verschillende rollen

  • Ik heb in verschillende rollen gewerkt aan zowel de standaard als de maatwerk ontwikkeling van de Unit4 Wholesale ERP-oplossing, voorheen ook bekend onder de naam Omnivers, Agresso Wholesale, zoals in de rol van Software Developer, Software Designer, Informatie Analist en Consultant.
  • Als Business Analist gewerkt aan de productontwikkeling van de wholesale functionaliteit binnen het Unit4 Business World platform.
  • Product owner Unit4 Multivers met als belangrijke uitdaging de transformatie van Unit4 Multivers on-premise oplossing naar een webbased SAAS-model.

Werkkwaliteiten en aanpak

Als (agile) integratie specialist zet ik mijn ervaring en expertise over ICT en bedrijfsprocessen in om oplossingen te bieden die bedrijven en mensen helpt makkelijker, beter en sneller te werken.

Dagelijks ben ik bezig door een gedegen analyse van de business- mensen, processen en verwachtingen met elkaar te verbinden met als doel de waarde van ICT te optimaliseren voor de klant. Ik ben gepassioneerd, pragmatisch, resultaatgericht en sta voor kwaliteit. Ik heb ruime ervaring in complexe omgevingen bij grote en middelgrote organisaties en werk nauw samen met alle stakeholders op verschillende niveaus.

Relaties waarmee ik heb samengewerkt

Ik heb samengewerkt met een aanzienlijk deel van de Unit4 Wholesale klanten, zoals: Veris, New Zealand Post, Gameworld, Scholten-Awater, Haribo, Kobout, Rivièra Maison, Princess, HiFi Nederhold, RX Medical, Link Nederland, Imbema, Jobesports, Scala Agenturen, Arcus Nederland, HollandRidderkerk, Hageman Fulfilment, Bakeplus, Tepper Autostyle.

Daarnaast ook ervaring opgedaan in het werken met niet-groothandelsklanten zoals: Berenschot, Delta Lloyd, NBTC Holland Marketing, VNO-NCW, FNV, De Tweede Kamer, Amsterdam Trade Bank, en technologie partijen binnen het Unit4 ecosysteem zoals: Transsmart, Actemium, Slimstock, Basecone, Haenelsoft, Kardex.

In mijn vrije tijd

Ik ben graag sportief actief en doe dat vooral outdoor op de mountainbike en indoor via crossfit. Met vrienden of gezin combineer ik ook graag het sportieve met het ontspannende: ik kan genieten van een dag buiten zijn in de natuur om deze af te sluiten met een culinaire verwennerij. Daarnaast bezoek ik graag een live concert in het indie, rock of jazz genre.

Contact

Heb je een vraag? Neem direct contact op via e-mail robert@wholesaleconsultinggroup.nl of bel +31 (0)6 51321903.

Blijf verbonden

De omgeving van de groothandel is continu in beweging. Innovaties worden gedreven door digitalisering aan klantzijde en binnen de toeleveringsketen. De adoptie van nieuwe technologie speelt hierbij een belangrijke rol.
Was technologie altijd al belangrijk voor procesefficiency. Technologie is nu cruciaal voor (de communicatie van) onderscheidend vermogen en voor het ondersteunen van de transitie naar de digitale groothandel.

Blijf dus verbonden – Blijf op de hoogte – Abonneer op onze mailpost en blogs