David Raaphorst

David Raaphorst

 

Waarde creëren met het verbinden van mens, organisatie en technologie

Per 1 januari 2020 heb ik - David Raaphorst - het Wholesale Consulting Group versterkt. Mijn motto is 'People make the business and process generates the lifeline of the business!'

Dit perspectief is essentieel bij elke software implementatie en het digitaliseren van de business. Onafhankelijk van de software (ERP systeem, een ‘best-of-breed’ oplossing of een compleet platform), een implementatie kan alleen maar succes hebben als voldoende duidelijkheid is over de bedrijfsprocessen, de bedrijfsrollen en minstens zo belangrijk de proceseisen. Dan gaat het niet alleen om de huidige processituatie, – en vaak zijn de processen gedocumenteerd die verre van actueel zijn – maar met name om de toekomstige situatie. Waar ziet een organisatie zichzelf staan over pakweg 3 jaar? Dit bepaalt mede hoe en welke oplossing(en) ingezet moeten worden.

De hedendaagse rol van de consultant beperkt zich niet alleen in het adviseren hoe een bedrijfssoftware toegepast moet worden voor welke bedrijfsprocessen en -rollen. De consultant is ook een persoon die oog heeft voor de organisatie en waar het voor staat. De consultant anno nu durft de organisatie een ‘spiegel’ voor te houden en is een sparringpartner en coach op verschillende niveaus binnen de organisatie. Daarbij is hij of zij in staat een brug slaan tussen proces, de mens en technologie is essentieel als consultant. 

Vanuit mijn motto zet ik me dagelijks in bij mijn zakenrelaties en streef ik ernaar om waarde te creëren voor mens en organisatie.

Ervaringen

Na mijn studie ben ik in de inkoop en logistiek werkzaam geweest in groothandel en retail organisaties. Vanaf 2005 heb ik binnen Groothandel en retailorganisaties verschillende ERP-implementaties (Microsoft Dynamics) uitgevoerd als business & applicatie consultant. Expertise op het gebied van inkoop, logistiek, distributie, MRP/ replenishment heb ik uitgebreid tijdens implementaties bij organisaties actief binnen branches zoals:

  • Automotive en OEM;
  • Productie en retail van gehoorapparatuur;
  • Koffieautomaten (vending) en foodretail;
  • Formule 1;
  • Beddenproductie en retail;
  • Supermarkten;
  • Productie procesapparatuur voor verwerken van zonne-energie;
  • Leverancier van medische zorgproducten.

Naast ERP-implementaties ben ik bij verschillende organisaties nauw betrokken geweest bij implementaties van master data management (o.a. GS1), WMS, TMS, replenishment (Slim4). Ook heb ik het design geschreven voor een Vendor Rating module binnen Microsoft Dynamics.

Wat mij nog meer enthousiast maakt

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en actief bezig met sporten. Naast hardlopen doe ik regelmatig triatlons. Ik geef als gediplomeerd trainer bijna wekelijks hardlooptraining bij de Runnersclub in Woerden. Daarnaast sta ik als trainer en coach langs de lijn bij het voetbalteam van mijn zoon. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Ik drum graag en bezoek regelmatig met gezin en vrienden een concert.

Contact

Heb je een vraag? Neem direct contact op via e-mail david.raaphorst@wholesaleconsultinggroup.nl of +31 (0)6 30655301.

Blijf verbonden

De omgeving van de groothandel is continu in beweging. Innovaties worden gedreven door digitalisering aan klantzijde en binnen de toeleveringsketen. De adoptie van nieuwe technologie speelt hierbij een belangrijke rol.
Was technologie altijd al belangrijk voor procesefficiency. Technologie is nu cruciaal voor (de communicatie van) onderscheidend vermogen en voor het ondersteunen van de transitie naar de digitale groothandel.

Blijf dus verbonden – Blijf op de hoogte – Abonneer op onze mailpost en blogs