Handen en hoofden vrijmaken

Markten veranderen steeds sneller en door globalisatie blijft de concurrentiepositie een constant aandachtspunt. Veel groothandels zijn binnen die ontwikkelingen op zoek naar mogelijkheden om handmatige handelingen zoveel mogelijk te automatiseren en te digitaliseren.

Met het Dovetail integratieplatform hebben we al de nodige business cases gerealiseerd waarbij handmatige acties binnen bestaande processen zoals: verkooporderverwerking, inkooporderbevestiging en factuurontvangsten, worden digitaliseerd en geautomatiseerd.

Daarmee creëert de groothandel ook ruimte voor de organisatie om meer toegevoegde waarde te leveren naar (nieuwe) klanten en verkoopkanalen.

Dovetail: van handmatig naar geautomatiseerd

Met het Dovetail integratieplatform, de verschillende ERP-connectoren en API's, en de Docparser scan- en herkenoplossing kunnen we op veel gebieden zorgen dat PDF's of geprinte documenten niet meer handmatig worden verwerkt, maar dat het verwerkingsproces volledig automatisch wordt afgehandeld, waarbij we ook gebruik maken van de inrichting en de logica van de ERP-applicatie.

Medewerkers kunnen zich concentreren op de eventuele uitzonderingen en de vrijgekomen tijd inzetten richting het leveren van echte toegevoegde waarde aan de klant.

We hebben oplossingen opgeleverd op de volgende terreinen:

 • Geautomatiseerde verwerking van PDF-verkooporders, waarbij ook de inrichting en functionaliteit van het ERP wordt gebruikt om debiteur-, artikel- en prijsinformatie te valideren en rekening te houden met eventuele openstaande verkoopofferte en verkoopcontracten.
 • Geautomatiseerde verwerking van PDF-inkooporderbevestigingen en voorontvangsten, waarbij we ook op de PNA/PSA (Promised Not Available/Promised Not Available) functionaliteit aansluiten. De levertijden van de inkoop- en verkooporderregels worden automatisch geactualiseerd en klanten geinformeerd.
 • Geautomatiseerde verwerking van binnenkomende inkoop- en kostenfacturen (PDF/XML) die aansluiten op het fiatterings en matchingsproces van Kerridge ERP (voorheen Unit4) zonder een externe applicatie nodig te hebben.
 • Automatische verwerking van Bol.com betaalspecificaties naar de automatische matching functionaliteit in Telebankieren, zo worden bijvoorbeeld de Bol.com-facturen automatisch op Bol.com order-/factuurniveau afgestemd met de maandelijkse verzamelbetaling.
 • Meerdere EDI business cases op inkoop- en verkoopgebied die we realiseren zonder de kostbare EDI netwerken en providers.
 • Tweeweg-integratie voor de uitwisseling en synchronisatie van (artikel)data tussen het ERP en Beeyond-PIM gebaseerd op de realtime verwerking via de REST-API’s van het ERP. De verbinding maakt artikelen en gerelateerde data aan en wijzigt bestaande gegevens, zoals: indelingen, kenmerken, teksten, assortimentsgegevens, verpakkingseenheden, leveranciersgegevens en inkoopprijzen.

Referentie in de groothandelsmarkt

In het vergaand automatiseren en digitaliseren van veel handmatige groothandelsprocessen hebben we met het Dovetail integratieplatform een brede basis aan referenties en ervaringen opgebouwd, onder andere bij:

Lees ook onze referentiecase waarin STAXS tijdbesparing in de orderverwerking bereikt en de vrijgekomen tijd nu beter kan besteden.

Slimme verbeteringen liggen vaker dichterbij dan je denkt

In de praktijk zien we dat we met een goede aanpak en analyse al snel de nodige verbeteringen kunnen bereiken. Door veelal kennisgebrek en het gebruiken van de applicatie zoals ooit aangeleerd, zitten de bedrijfsprocessen vaak vast, is onnodig veel papier in omloop en worden dubbele handelingen uitgevoerd om bijvoorbeeld een verkooporder op tijd de deur uit te krijgen.

Met een pragmatische analyse en de juiste vragen kunnen we al snel ontdekken:

 • Waar de kennis bij de gebruikers van de applicatie te kort schiet?
 • Wat je binnen de ingeslepen processen met een frisse blik kunt versimpelen en optimaliseren?
 • Hoe je de processen juist kunt vertalen naar de actuele functionele mogelijkheden van de ERP-applicatie?
 • Wat je aan PDF- en papierstroom kunt digitaliseren?
 • Welke handmatige handelingen je kunt automatiseren?

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Blijf verbonden

De omgeving van de groothandel is continu in beweging. Innovaties worden gedreven door digitalisering aan klantzijde en binnen de toeleveringsketen. De adoptie van nieuwe technologie speelt hierbij een belangrijke rol.
Was technologie altijd al belangrijk voor procesefficiency. Technologie is nu cruciaal voor (de communicatie van) onderscheidend vermogen en voor het ondersteunen van de transitie naar de digitale groothandel.

Blijf dus verbonden – Blijf op de hoogte – Abonneer op onze mailpost en blogs