Wie is Wholesale Consulting

In de digitaal gedreven economie van vandaag willen groothandelsorganisaties succesvol zijn en ook een duurzame positie opbouwen. Doordat traditionele marktplaatsen, waardeketens en consumentengedrag veranderen, vraagt dit om innovatie en het vermogen het bedrijf snel aan te passen.

Het betekent dat mensen, processen en systemen verder met elkaar worden verbonden. Met de data die dan stroomt kunnen groothandels innoveren en nieuwe waarde creëren.

Wholesale Consulting is gespecialiseerd om groothandels te helpen in hun transformatie naar een digitale groothandel. We zorgen dat groothandelsorganisaties de waarde uit technologie weten te maximaliseren door deze te verbinden met hun strategie en begeleiden de eventuele proces- en organisatorische veranderingen die hieruit voortvloeien.

Wholesale Consulting biedt hiervoor hoogwaardig advies- en consultancy dienstverlening en leveren daarnaast ook de software-oplossingen voor datamanagement en -integratie. Tevens hebben we een groot netwerk van technologieleveranciers en groothandels die we graag in verbinding met elkaar brengen om ervaringen en kennis te delen.

Wij bundelen dit alles onder het motto: ‘verbind strategie met technologie’.

Wie zoeken we

Wij zoeken een data- en procesintegratie specialist die ons team komt versterken.

Je bent helemaal op je plek als je de diepte in kunt. Analyseren, doorvragen en alle ‘nitty gritty’ naar boven kan halen. Bovenal word je pas echt trots en tevreden als je deze analyses kunt omzetten naar een oplossing die bedrijven en mensen helpt makkelijker, beter en sneller te werken.

Je bent geen pure softwareprogrammeur of -engineer, maar wel thuis in de IT-tools rondom integratie en datacommunicatie. Als we zeggen: op het snijvlak van IT-technologie en bedrijfsprocessen, zeg jij volmondig ja. Het is aan de ene kant analyseren en ontwerpen en aan de andere kant zelf ook realiseren.

Applicaties bedenken en maken voor consumenten is leuk, maar oplossingen bedenken en maken voor bedrijven is veel leuker en vooral interessanter.

Je bent een persoon die eerder past in een klein team dan een grote corporate organisatie. Je blijft ook graag werken in een organisatie die wel de ambitie heeft te groeien maar dit niet alleen relateert aan omvang.

Wat neem je mee

 • Minimaal HBO analytisch denk- en werkniveau, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde & informatica
 • Ervaring met data-, procesintegratie
 • Je bent thuis in het werken met datacommunicatie- en integratieprotocollen zoals XML, SOAP, REST, EDI, API, etc.
 • Bij voorkeur heb je ook ervaring met Enterprise Service Bus (ESB-) technologie voor het transformeren en transporteren van data. Wij werken met het Dovetail integratieplatform; vergelijkbaar met ESB-technologie zoals Dell Boomi, Microsoft Biztalk, Talend en MuleSoft
 • Kennis van Javascript/Groovy spreekt in je voordeel
 • Je bent bekend met tools om data te mappen, te integreren en te testen, zoals Altova MapForce,  XMLspy, Postman enzovoort
 • Je houdt er van om bedrijfsprocessen diepgaand te analyseren en om te zetten naar IT-oplossingen en verbindingen tussen data, systemen en processen
 • Kennis en ervaring in de groothandelsprocessen is zeer welkom. Is dit nog niet aanwezig dan in ieder geval de ambitie en het vermogen je hierin verder te ontwikkelen
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed om op een zelfstandige en professionele wijze mondeling en schriftelijk met klantrelaties te communiceren

Belangrijkste competenties

 • Je neemt initiatief
 • Bent analytisch sterk
 • Je wilt blijven leren
 • Je bent assertief, wat betekent dat je een goede balans in je eigen en het belang van anderen hebt

Wat bieden we

We zijn aan de ene kant een ervaren team en aan de andere kant een nog jonge onderneming met een ondernemende cultuur. Een dynamische omgeving die we ook willen behouden als we verder groeien. En gelijk aan deze visie blijven we een platte, moderne organisatie waarin professionals verantwoordelijkheid krijgen en nemen.

Specifiek op jouw vakgebied moet je denken aan het vinden en realiseren van oplossingen om backoffice applicaties met systemen en marktportalen op het web te verbinden, of slim handmatige processen te digitaliseren en automatiseren, of transacties tussen systemen en webservices mogelijk te maken.

Daarnaast kun je leren van collega’s die allen de nodige kennis en ervaring hebben opgedaan op gebieden zoals strategie, proces- en bedrijfsvoering, datamanagement en -integratie, en marketing. Binnen het huidige team heb je meerdere vakgenoten die zich ook bezighouden met data-integratie vraagstukken.

Kortom een omgeving waarin je wordt uitgedaagd en je jezelf kunt uitdagen.

Het is een fulltime functie van 40 uur per week in een vast dienstverband. De salarisvergoeding is conform kennis en ervaring. Zaken als een goede mobiele werkplek, telefonie en een leaseauto zijn geregeld. We hebben oog en budget voor verdere opleiding, coaching en ontwikkeling.

Contactgegevens

Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag jouw persoonlijke levensloop en motivatie, die je kan e-mailen naar onderstaand adres.

Je mag ons ook bellen als je in eerste instantie nog vragen hebt over de job.

Wholesale Consulting Group
Jeroen Philippi
Tolnasingel 10
2411 PV Bodegraven
T +31 85 0655343
M +31 6 50250429
E jeroen@wcgr.nl