Wie is Wholesale Consulting

In de digitaal gedreven economie van vandaag willen groothandelsorganisaties succesvol zijn en ook een duurzame positie opbouwen. Doordat logische marktplaatsen, waardeketens en consumentengedrag veranderen, vraagt dit om innovatie en het vermogen het bedrijf snel aan te passen.

Het betekent dat mensen, processen en systemen verder met elkaar worden verbonden. Met de data die dan stroomt kunnen groothandels innoveren en nieuwe waarde creëren.

Wholesale Consulting is gespecialiseerd om groothandels te helpen in hun transformatie naar een digitale groothandel. We zorgen dat groothandelsorganisaties de waarde uit technologie weten te maximaliseren door deze te verbinden met hun strategie en begeleiden de eventuele proces- en organisatorische veranderingen die hieruit voortvloeien.

Wholesale Consulting biedt hiervoor hoogwaardig advies- en consultancy dienstverlening en daarnaast leveren wij ook software-oplossingen voor datamanagement en -integratie.

Wij bundelen dit alles onder het motto: ‘verbind strategie met technologie’.

Wie zoeken we

Wij zoeken een consultant die ons team komt versterken.

Je duikt graag in bestaande data- en bedrijfsprocessen, legt makkelijk verbanden en kunt dit vertalen naar verbeteringen en oplossingen. Bovenal word je pas echt trots en tevreden als je ziet dat het geleverde werk en de uitgewerkte oplossing het bedrijf daadwerkelijk verder helpt.

Je werkt graag op het snijvlak van IT-toepassingen en bedrijfsprocessen. Het is aan de ene kant analyseren en ontwerpen en aan de andere kant zelf ook realiseren. Je weet dat innovatie en verandering bij mensen en organisaties zorgt voor tegengas, je kunt overtuigen en mensen meekrijgen. Het gemak om kennis over te brengen en processen te begeleiden zit er van nature in.

Je bent een persoon die eerder past in een klein team dan een grote corporate organisatie. Je blijft ook graag werken in een organisatie die wel de ambitie heeft te groeien maar dit niet alleen relateert aan omvang.

Wat neem je mee

 • Minimaal HBO analytisch denk- en werkniveau, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde & informatica
 • Ervaring met het adviseren en begeleiden van ERP, master data management (MDM) en/of Product Informatie Management (PIM) implementaties en optimalisaties
 • Bij voorkeur ken je inhoudelijk ook specifieke ERP, MDM- of PIM-software oplossingen
 • Je houdt er van om bedrijfsprocessen diepgaand te analyseren, verbanden te leggen en om te zetten naar ontwerpen en oplossingen die bedrijfsprocessen verbeteren
 • Het is niet je primaire werkterrein, maar je kent de beschikbaarheid en algemene werking van communicatie- en integratieprotocollen zoals FTP, XML, SOAP, REST, EDI, API, etc. die data kunnen binnenhalen en ontsluiten.
 • Kennis en ervaring in de groothandelsprocessen is zeer welkom. Is dit nog niet aanwezig dan in ieder geval de ambitie en het vermogen je hierin verder te ontwikkelen
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed om op een zelfstandige en professionele wijze mondeling en schriftelijk met klantrelaties te communiceren

Belangrijkste competenties

 • Je neemt initiatief
 • Bent conceptueel sterk en kan goed verbanden leggen
 • Van nature en vanuit inhoud heb je overtuigingskracht
 • Je wilt blijven leren
 • Je bent assertief, wat betekent dat je een goede balans in je eigen en het belang van anderen hebt

Wat bieden we

We zijn aan de ene kant een ervaren team en aan de andere kant een nog jonge onderneming met een ondernemende cultuur. Een dynamische omgeving die we ook willen behouden als we verder groeien. En gelijk aan deze visie blijven we een platte, moderne organisatie waarin professionals verantwoordelijkheid krijgen en nemen.

Je komt dus niet in een gespreid bedje. Het biedt alle kans om initiatief te nemen en jezelf en onze oplossingen verder te ontwikkelen.

Specifiek op jouw vakgebied moet je denken aan het van A tot Z, adviseren, ontwerpen, begeleiden en opleiden bij ERP-optimalisatie trajecten en datamanagement implementaties. Met als doel de bedrijfsprocessen te optimaliseren en de transitie naar een digitale groothandel mogelijk te maken.

Daarnaast kun je leren van collega’s die allen de nodige kennis en ervaring hebben opgedaan op gebieden zoals strategie, proces- en bedrijfsvoering, datamanagement en -integratie, en marketing. Binnen het huidige team heb je meerdere vakgenoten die zich ook bezighouden met de vraagstukken die jij dagelijks tegenkomt.

Kortom een omgeving waarin je wordt uitgedaagd en je jezelf kunt uitdagen. Het is een fulltime functie van 40 uur per week in een vast dienstverband.

De salarisvergoeding is conform kennis en ervaring. Zaken als een goede mobiele werkplek en telefonie zijn geregeld, evenals je mobiliteit om je werk bij je relaties op locatie te doen. We hebben oog en budget voor verdere opleiding, coaching en ontwikkeling.

Contactgegevens

Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag jouw persoonlijke levensloop en motivatie, die je kan e-mailen naar onderstaand adres.

Je mag ons ook bellen als je in eerste instantie nog vragen hebt over de job.

Wholesale Consulting Group
Jeroen Philippi
Tolnasingel 10
2411 PV Bodegraven
T +31 85 0655343
M +31 6 50250429
E jeroen@wcgr.nl